![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem - norma. Ale jest to dla mnie szczególnie dziwne bo kiedyś także tego kodu używałem i działał luz.
fragment kodu ...
... i zwraca mi Kod 1136: Column count doesn't match value count at row 1 - i nie wiem co to znaczy.całego kodu chyba nie bedę musiał dawać ......? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomniałeś przecinka między 'w' a 'u'.
I daj NOW() zamiast NOW. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadal nie działa!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj kolejnej literówki powinno być '$pass', po drugie powinieneś w MySQL_Error() dostać czytelny komunikat.
|
|
|
![]()
|
|
jednak działało, tylko zapomniałem skopiować plik
![]() hmm..... kontunuję temat bo wcześniej działało przez jakiś czas a ostatnio się coś spaprało... Fragment kodu:
I khaki błąd: 1054: Unknown column 'vb' in 'field list', gdzie vb jest tym co jest wpisane w polu hasło. (MD5'ciuję dopiero na wyjściu, jako kod sql) jedynie dodałem to(ale to nie tego wina chyba: $username2 = mysql_escape_string(htmlspecialchars($login)); I tak przy okazji. Czy mysql_escape_string robi coś więcej niż zamienia ' na \' (bo to sam htmlspchs robi) - bo nie wiem czy używanie go ma sens. A kiedyś na jakimś forum kolesie zalecali ale skoro i tak użuwam htmlspchs? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. htmlspecialchars() nie zamienia ' na \'
2. Brakuje ci apostrofów przy: MD5($pass) i baza danych myśli, że twoje hasło to nazwa jakiejś kolumny -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:12 |