![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż chciałbym sobie zdefiniować funkcję, która wywoływała by mysql_query, chodzi o to, że wpisuję sobie np. query($sql1) zamiast mysql_query($sql1), ponieważ lubię dodać sobie raportowanie błędów. Niżej jakieś nieudane próby
![]() Jak wpiszę echo query($sql), to wyświetli mi poprawnie zapytanie, ale się nie wykona, a, jak wywołam tylko query($sql), a później echo $result, to pojawia się Resource id #5 ![]()
Pozdrawiam ![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pojawia się dlatego, że mysql_query nie zwraca stringa tylko zasób
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, tylko, jak zrobić, żeby działało?
![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Będzie to działać tylko, gdy będziemy pobierać jeden rekord. W przeciwnym wypadku nie otrzymamy wszystkich wyników. Chyba, że rozbudujemy tą funkcję
![]() Przykład:
Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ociu nie rozumiem...
strife nie działa, zapisałem, jak Ty podałeś, później while($result) i nie pojawiło się nic ![]() Chyba zostanę przy standardowym sposobie ![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:48 |