![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 2 Dołączył: 24.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem dlaczego wewnetrzne <a> jest widoczne, a w css usyawiam jako display none.
Drugi problem w tym, ze coloro backgroudu nie rozciaga sie na cale zewnetrzne <a> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież ten kod to żart z XHTML'a.
Znaczniki liniowe mogą zawierać tylko i wyłącznie znaczniki liniowe. A u Ciebie <a> (liniowy) zawiera <div> (blokowy). Powiedz co chcesz osiągnąć a pomożemy Ci napisać to tak jak powinno być. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 2 Dołączył: 24.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A u Ciebie <a> (liniowy) zawiera <div> (blokowy). Nigdy wczesniej nie mialem problemow z <a style="display:block"></a> Zachowywaly sie jak <div> przy czym zachowywaly 'funcje' href // --- Chcialem zrobic takie menu na css (powyzszy kod dziala na pewno na FF).....jednak jak rzucam linki zamiast 1 2 3, to wlasnie mam ten problem. Ten post edytował kufalo 23.03.2007, 13:38:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nawet nie wiem czy śmiać się czy płakać:P najpierw ustalasz, że ma się nie pokazywać, później chcesz te linki widzieć - chcesz menu w którym linki będą na całą szerokość div'a? czy jeszcze coś innego?
-------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
Cytat nawet nie wiem czy śmiać się czy płakać najpierw ustalasz, że ma się nie pokazywać, później chcesz te linki widzieć - chcesz menu w którym linki będą na całą szerokość div'a? czy jeszcze coś innego? Chyba zle czytasz......wlasnie maja byc nie widoczne jak ustalam.....a one sa widoczne. Uruchamiales drugi skrypt na FF i widziales jak dziala ![]() ![]() Ten post edytował kufalo 23.03.2007, 14:44:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa bo robisz kaszankę z kodu - nie możesz dać linka w linku:/ naucz się podstaw
-------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uwierz, że powinno to wyglądać tak:
Teraz nie powinno być problemów, z ostylowaniem (o ile nie włączysz Quirks Mode w IE). -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:26 |