![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam konto w OVH i zainteresowała mnie sprawa zabezpieczenia folderu przy pomocy plików .htaccess oraz .htpasswd.
Postąpiłem tak jak w instrukcji (http://pomoc.ovh.com/ZabezpieczenieHtaccess/ , w folderze www stworzyłem plik .htaccess, do środka wkleiłem
następie w folderze www umieściłem plik .htpasswd, do którego wkleiłem
wchodzę na swoją stronę- wyskakuje okienko z pytaniem o hasło. Wprowadzam nazwę użytkownika admin, oraz hasło admin, jednak nic z tego - okienko wyskakuje ponownie, czyli tak, jakby hasło było niepoprawne. Co zmienić aby zadziałało?Nie znam się na tym więc proszę o łopatologiczne wyjaśnienie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik z hasłami należy wygenerować pod linuxem odpowiednią komendą, nie pamiętam ale poszukaj w necie bo źle robisz
Łukasz edit nie może być tam znaczników php a hasło musi być zachaszowane Ten post edytował kossa 22.03.2007, 19:21:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy mogę użyć np. tego http://www.ovh.pl/espaceclients/outils/crypt_password.pl tylko nie wiem zabardzo gdzie co wpisać.Są tu dwa pola.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
klucz to dwa dowolne znaki chyba i jakie one będą nie jest ważne. hasła należy zakodować bodajże w md5
|
|
|
![]()
|
|
Już wiem co było nie tak-trzeba było wpisać odpowiednią ścieżkę dostępu do pliku .htaccess no i odpowiednio wygenerować hasło.
Dzięki wszystkim za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.09.2025 - 11:35 |