![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż od jakiegoś czasu już się męcze z podłączeniem systemu ratalnego pod nasz sklep internetowy (na oscommerce) i mam taki oto problem w obecnym momencie...
Potrzebuje wstawic w plik koszyka przycisk bedacy obrazkiem i zarazem linkiem, ktory musi miec taka postac:
Jeśli chodzi o wstawienie takiego fragmentu jako html to nie problem, ale niestety potrzebuję, aby ostatni parametr czyli jak w przykładzie wyżej goodsValue= zamiast stałej (tutaj 1849) kwoty pobierał jej wartość z parametru $value z pliku w którym wstawiony będzie ten kod. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zainstaluj w osc kontrybucję "extra fields" (lub cos podobnego) lub stwórz w bazie dodatkową tabelę dla każdego produktu i umieszczaj tam ten ID i potem go pobieraj
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i wlasnie o to sie rozchodzi, ze nie wiem jak to pobrac
![]() Chcialbym miec po prostu cos a'la: Tylko potrzebuje to w php i zeby zamiast 1849 pobieralo sobie parametr $value dynamicznie ![]() Ten post edytował chix 23.03.2007, 14:46:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
manual php to powinna być twoja Biblia skoro programujesz w tym języku -> http://www.php.net/manual/pl/ref.mysql.php
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
Jesli chodzi o programowanie, to po prostu dostalem takie zadanie w firmie, a zupelnie sie tym nie zajmuje,bo moja dziedzina to z kolei grafika
![]() Czyli rozumiem, ze konieczne jest skorzystanie z polaczenia z baza mysql? A gdyby to jakos podpiac pod gotowy plik koszyka? Bo niejako on już tam się z bazą łączy. Podam fragment kodu w ktorym o ile to mozliwe moze daloby sie jakos to dodac? To miejsce w ktorym dodane sa standardowe przyciski...
|
|
|
![]()
|
|
przecież wszystko ci już napisałem dokładnie... mam za ciebie to zrobić? chcesz rybkę?
P.S. co to za firma, która każe grafikom bawić się w kodzie php? P.S. 2 - OSC składa się z 300 plików, więc nie wystarczy tego zmienić tylko w jednym... chyba, że w grę wchodzi zabawa z plikiem funkcji odpowiedzialnym za tworzenie linka "buy_now" -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
|
|
![]()
|
|
przecież wszystko ci już napisałem dokładnie... mam za ciebie to zrobić? chcesz rybkę? P.S. co to za firma, która każe grafikom bawić się w kodzie php? P.S. 2 - OSC składa się z 300 plików, więc nie wystarczy tego zmienić tylko w jednym... chyba, że w grę wchodzi zabawa z plikiem funkcji odpowiedzialnym za tworzenie linka "buy_now" Nie nie to nie chodzi o to bron boze ![]() A co do firmy to mala firma 4 osobowa, wiec wiesz, jako, ze mam jakies pojecie to dostalem takie zadanie, ale zaawansowane php to juz nie moja domena. W kazdym razie dzieki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
1) źle mnie zrozumiałeś - to nie jest trudne, żadne pro - same podstawy
2) wylistowałeś plik, który nie ma nic do sprawy 3) musisz zmienić to "pole" w ok. 50 plikach (policzyłem) 4) lub przebudować funkcję w jednym lub dwóch plikach... niestety czytając Twoje poprzednie posty nie mogę odnaleźć dokładnej pozycji gdzie co ma się znaleźć, przez co nie wiem czego szukać w osc -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:43 |