Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [php] header, problem z przekierowaniem pod IE
fernet

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam trzy pliki index.php, form.php i sprawdz.php. Z index.php "includuje" form.php w ktorym znajduje sie formolarz "login" z akcja na sprawdz.php, sprawdz.php okresla ewentualne errory i robi przekierowanie do index.php. Problem moj polega na tym ze z chwila kiedy odpalam to pod ie to po wcisnieciu guzika przegladarka wyrzuca mi pusta strone. Errory jak i stan Loginu sa przekazywane na sesji, form.php i sprawdz.php znajduja sie w podkatalogu.

kod przekierowania

1. <?php
  2. header( "Location: ". $_SERVER['HTTP_REFERER'] );
  3. ?>

Za pomoc i zainteresowanie z gory dziekuje i pozdrawaim...

Ten post edytował fernet 23.03.2007, 19:58:56

--------------------
Czy sprzedal sie juz czy dopiero ma? Oto pytanie, ktore stawiam wam. A czemu gdy byl, to nic tylko spal? Ze mna co lubie go gadac nic nie chcial. A czemu to gra, a tamtego nie. Chyba nas wszystkich nic nie szanuje. Jaki byl kiedy pil? Jaki byl kiedy gral? Czy to ten czlowiek sam czy moze rozni dwaj?
Go to the top of the page
+Quote Post
kossa

-----

Sprawdź co zwraca $_SERVER["HTTP_REFERER"].

Może być puste, w przeglądarkach można nawet samemu modyfikować tę zawartośc.

Najlepiej w header wpisz samemu gdzie ma zostać user przekierowany.

Łukasz

--------------------
+Quote Post
MacPain

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Mam takie pytanie, a robisz to na localu questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif
+Quote Post
fernet

-----

Mam tam katalog glowny strony czyli index powinien wskoczyc w foxie i opera dzala bez zarzutu... strona w ie sie wyswietla dopiero po odswiez tzn. najpierw guzik wywala pusta strone i kolejny krok to odswiez

Ten post edytował fernet 22.03.2007, 15:41:33

--------------------
Czy sprzedal sie juz czy dopiero ma? Oto pytanie, ktore stawiam wam. A czemu gdy byl, to nic tylko spal? Ze mna co lubie go gadac nic nie chcial. A czemu to gra, a tamtego nie. Chyba nas wszystkich nic nie szanuje. Jaki byl kiedy pil? Jaki byl kiedy gral? Czy to ten czlowiek sam czy moze rozni dwaj?
+Quote Post
MacPain

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Zadałem to pytaniu bo bawiąc sie sesja na localu pod ie wyskakują takie szopki typu trzeba odświerzać strone wrzuć to na net i przetestuj.
+Quote Post
fernet

-----

MacPain

z zewnatrz nie mam mozliwosci tego sprawdzic ale pewnie masz racje, tzn czuje ze masz racje... pozdrawiam

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:34