![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, przed wczoraj padl mi serwer i baza razem z nim polegla
![]() psql -d utraconaBaza to laczy mi sie i nawet moge robic selecty na tabelach. a moje pytanie jest, w jaki sposob moge zrobic aby byly widoczne, bo jak wydam polecenie pokazania tabel to nic nie wyswietla a jak mu dam zeby mi wyswietlil bazy to tylko mam postgresa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób to przez skyrpt php, albo jakiś tam inny. Stwórz takie same tabele albo np. z prefixem _ (ważne, aby była taka sama struktóra). A potem albo INSERT INTO tabela_ SELECT * FROM tabela i tak dla każdej tabeli, albo zrób sobie skrypt, otwórz w nim kursor i mozolnie rób sobie updaty. Na koniec tylko usuń stare pliki w szystko powinno działać.
Druga metoda jest o tyle lepsza, że mógłbyś otworzyć sobie dwie instancje bazy, jedną świeżą, a drugą starą. I wtedy po zakończeniu możesz usunąć całkowicie starą bazę (poprzez rm -rf, rzebyśmy mieli jasność co mam na myśli poprzez usunąć) i będziesz pewien, że nowa nie ma całych śmieci powstałych jak baza padła. Ten post edytował Jabol 22.03.2007, 17:16:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem od nowa bazy i wszystkie tabele, bo okazalo sie, ze mialem blad systemowy po skopiowaniu baz i szybiciej bylo stworzyc od nowa nizeli robic odzysk
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:09 |