![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Normalne dziedziczenie wygląda tak: class xxx estends bbb { } a moje pytanie brzmy czy można dołączyć klase do dziedziczenia w środku klasy czyli class xxx { i tu w kodzie gdzieś dziedziczyć klase... da się tak? } Z góry dziękuje i pozdrawiam, Łukasz. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. A co chcesz osiągnąć przez to?
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo chcę napisać kontroler, który w zależności od wysłanego polecenia do niego za pomocą AJAXa bedzie ładował odpowienią klase.
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wyzej, nie musisz dziedziczyc, tylko utworzyc obiekt klasy na podstawie wartosci zmiennej, w skrocie:
http://..../?akcja=newsy
itp. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
jeśli chodzi o Factory Method i te inne nie zabardz rozumiem o co chodzi.
Można utworzyć obiekt klasy w klasie?? Czy można includować klase do klasy i utworzyć w niej obiekt? -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w ten sposób możesz zwrócić obiekt, który zawiera wszystkie metody obu klas - ale to nie jest to o czym Ty na początku myślałeś - to takie lekkie obejście "na około" -------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
ok tylko ze ja mam reszte klas w innych plikach :/
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i?
O include() i innych takich słyszał ? |
|
|
![]()
|
|
mike_mech nie o to chodzi nieważne
![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ważne.
![]() Ponieważ pewnie będziesz je includował, polecam zapoznanie się z __autoload(). To tak na czuja, żeby ci kodowanie ułatwić. ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:33 |