![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem ciekaw, jak rozwiązaliście problem autologowania w Waszych aplikacjach. U mnie wygląda to tak, że jeżeli użytkownik nie jest zalogowany, sprawdzane jest jego ciasteczko w którym zapisane są dane:
Kod id_usera,haslo_md5 nie jestem pewien bezpieczeństwa swojego sposobu. Dodam jeszcze skromny kod:
Ten post edytował Athlan 21.03.2007, 11:15:42 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chcesz być pwewien bezpieczeństwa to nie zezwalaj na autologowanie
![]() -------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat bezpieczeństwa ciasteczek był już wałkowany kilka razy. Jeżeli jesteśmy w tej samej sieci i nie posiadamy każdy z osobna publicznego IP, wówczas mogę użyć Twojego konta. Z przeglądarką to samo, nawet jeżeli połączymy obie rzeczy.
-------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:28 |