![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2007 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam jaki kod, jak zamiszczony poniżej. Probelm jest taki, że gdy pierwszy raz wchodze na stronę, to wyswietla sie komunikat o wyłączonej obsłudze cookies (mimo, że mam włączoną akceptację cookies), a gdy odświeżę, to już go nie ma. Co się dzieje?
-------------------- Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko czasochłonne i mało opłacalne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cookie jest nastawiane po stronie uzytkownika, więc wywołanie setcookie nie daje zadnego efektu do czasu przeladowania strony dopiero wtedy przeglądarka wysyła cookie do tablicy $_COOKIE.
Musisz po nastawianiu cookie dać header("Location: adres...."); na inny plik PHP z kodem ktory masz ponizej setCookie albo na ten sam z jakims warunkiem. -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2007 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm, a może jest jakaś inna metoda wykrycia, czy przeglądarka obsługuje cookies?
-------------------- Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko czasochłonne i mało opłacalne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odswiezam pytanie zawarte w poscie wyzej... sam jestem ciekaw
Ten post edytował dem 22.03.2007, 17:28:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile ja się dobrze orientuję to raczej bez przeładowania strony to nie przejdzie, możesz skorzystać z ajaxa, bądź kod w tym stylu:
Ten post edytował Istalacar 22.03.2007, 21:14:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:40 |