![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 10 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie umiem javascript i chciałbym was zapytać o problem który trapi mnie cały dzień. Mianowicie chodzi o powrót do normalnego koloru w onmouseout. Oto fragmenty kodu:
Jak pewnie większość wie funkcja ta ustawia 2 kolory na przemian, i tu zaczynają się schody, chodzi o to, że teraz kiedy robię coś takiego:
to po najechaniu myszką wiersz tabeli zmienia kolor na #DDDDDD ale kiedy zjeżdżam kolor ustawia się na #CCCCCC no i po przejechaniu nad całą tabelą nie ma już 2 kolorów na przemian tylko wszystko w jednym kolorze(#CCCCCC). I moje pytanie brzmi co zrobić żeby wiersz po podświetleniu nie zmieniał się w określony kolor tylko w taki jaki miał wcześniej i żeby nadal były 2 kolory na przemian? Nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi, jeżeli nie, to proszę pisać, spróbuję wytłumaczyć lepiej albo dać przykład. Proszę o proste odpowiedzi albo całościowe kody bo nie umiem javascript jednak niestety czasami użycie go jest koniecznością ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy nie lepiej byłoby przy tworzeniu tej tabeli od razu ustawić do jakiego koloru ma powracać?
Stworzyć tabelę dla może tak będzie prościej? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 10 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, ktoś powiedział mi jak inaczej to zrobić i działa, a jak coś działa to się tego nie zmienia:) ale dzięki za zainteresowanie;)
|
|
|
--Jacek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
hej Adrian1207 mam taki sam problem mógł bys napisac jak zmieniles ten skrypt z wierszami na przemnian aby po najechaniu wiersz sie podswietlal ale potem wraca do swojego pierwotnego koloru (czyli spowrotem byly naprzemiennie pokolorowane)?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 10 Dołączył: 25.12.2005 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
vokiel podal rozwiazanie, a jak nie dziala to podaj kod
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Widzę, że ktoś wrócił do tematu, więc postaram się pomóc. Myślę, że jeżeli podam kod pliku, w którym to zastosowałem nie powinno być problemu z dostosowaniem potrzebnych części kodu do własnych potrzeb.
Tak więc:
W kodzie z tego co widzę był zastosowany pager autorstwa bodajże nospor'a, myślę że kto będzie potrzebował usunie te części. A tak w ogóle to wielkie dzięki autorowi pagera, używam go do tej pory chyba w każdym projekcie ![]() Jakby coś w kodzie było nie tak, to piszcie, bo ja tego nie pamiętam, wyciągnąłem plik, który z tego co pamiętam powinien mieć już poprawną wersję, jeżeli nie to dajcie znać, poprawię. Pozdrawiam |
|
|
--Jacek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzieki za powtórne zainteresowanie tematem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |