![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka
![]() Pisze sobie skrypt który losuje liczbe z zakresu od 1 do 10 a następnie sprawdza czy taki numer nie wystąpił już w bazie....
Jak według Was przerobić go by otrzymywany finalny $nr_startowy był unikalny w skali całej bazy...próbowałem już kilki pomysłów ale niestety skrypt sie zapętlał... Z góry dzięki Ten post edytował qbejs 18.03.2007, 15:58:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze patrze w ten kod i za CHRL nie mogę zaczaić o w nim chodzi. Co ma robić i jakie dawać efekty.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
idiotyczne...
nie lepiej ustawić w bazie to dane pole UNIQUE (czy jakoś tak to sie pisze) i tylko sprawdzać czy true czy false? :| -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem po kiego tobie to grzyba, ale powinno to działać tak:
Należy podkreślić że to w sumie głupie rozwiązanie. -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt ma losować numer rejestrującemu się userowi przy czym ma on byc unikalny. Zapomniałem jednak o własciwosci unique :/ i robilem to metodą na chama.....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt ma losować numer rejestrującemu się userowi przy czym ma on byc unikalny. Zapomniałem jednak o własciwosci unique :/ i robilem to metodą na chama..... No to jeżeli rejestrujesz userów w bazie to co powstrzymało Ciebie przed tym, żeby tym numerem było ID ( czy jak tam sobie je nazwiesz ) jako pole, które powinno być auto_increment ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
No to jeżeli rejestrujesz userów w bazie to co powstrzymało Ciebie przed tym, żeby tym numerem było ID ( czy jak tam sobie je nazwiesz ) jako pole, które powinno być auto_increment ![]() Id usera w bazie swoją drogą a skrypt zamieszczony tu przeze mnie ma wylosować unikalny numer usera z zakresu 1-200 ( bedzie to numer zawodnika na pewnych wyścigach ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 7 Dołączył: 30.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież napisał, ze id usera swoją drogą, a drugi numer go identyfikujący swoją.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki Panowie za pomoc
![]() Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:53 |