|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Mam mały problem... zrobiłem taki skrypt:
Problem pojawia sie gdy w "bazie" (usr.txr) jest więcej jak jedna dana (gdy jest jedna problemu nie ma). Problem polega na tym ze nie wiem gdzie i jak i co mam umieścić w pętli foreach.Aktualnie gdy jest więcej jak jeden użytkownik pojawia sie tyle formularzy ile linijek w usr.txt do tego funkcjonuje tylko ostatni z nich z ostatnimi danymi. Problem błahy ale nie potrafię się z nim uwikłać, wrr Jeśli ktoś był by tak miły i pomógł... |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%)
|
no pewnie ze bedzie pojawiasz sie tyle formularzy co userów bo masz początek formualrza w PĘTLI!!!!
to: echo '<form method="post" action="logowanie.php">'; musić wyjąć przed foreach |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%)
|
no pewnie ze bedzie pojawiasz sie tyle formularzy co userów bo masz początek formualrza w PĘTLI!!!! to: echo '<form method="post" action="logowanie.php">'; musić wyjąć przed foreach To nie jest rozwiązanie, owszem jeśli wyciągnę cały formularz przed pętle to nie będzie ona powtarzana ALE no właśnie są dwa "ale" - działa tylko ostatnia linijka danych "login||haslo" inne hasła i loginy wyświetlają FALS ostatnie zapewnia nam wejście - formularz jest cały czas na wierzchu a efektem kodu ma być wystawienie formularza jeśli ciacho nie ma "1" OR login lub hasło nie są właściwe , w innym wypadku wyświetlić link do zabezpieczonym przez ciacho pliku Jeśli potraficie pomóc byłbym wdzięczny (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%)
|
niedokońca rozumiem, ale napewno jeśli formularz będzie w pętli to będzie się kopiował bo innej siły nie ma, właśnie na tej zasadzie polegają pętle. Widocznie musisz przerobić strukture.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 01:12 |