![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym się Was zapytać jaką czcionkę najczęściej używacie na stronach? Sz
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Arial, Verdana, Tahoma...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tahoma, Verdana, Arial czasem Lucida Grande, Georgia lub Microsoft Sans Serif
PS. teraz ja chciałbym wiedzieć po co Ci takie informacje? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS. teraz ja chciałbym wiedzieć po co Ci takie informacje? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blink.gif) Hmm bo tworzę pewną aplikację, która z założenia musi być dostosowana do rozdzielczości 1024x768. Na ekranie wyświetlane jest dużo informacji w kolumnach. Nie może się pojawić poziomy pasek przewijania. Problem w tym, że zleceniodawca chce coraz więcej informacji zamieszczać co równa się zmniejszaniu czcionki, żeby to pomieścić. I tu jest inny problem.. Jak dam czcionkę mniejszą jak 12px to twierdzi że informacje są mało czytelne. Poza tym dochodzi kwestia szerokości liter ciąg 'WQWQWQWQ' zajmie więcej miejsca niż ciąg 'IIIII'. Szukam czcionki, która... hmm nie wiem jak to określić .. miałaby węższe litery a jednocześnie była czytelna.. I tak z ciekawości pytam się czego używacie bo próbowałem już kilku i nie znalazłem odpowiedniej.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DejaVu ─ tak jak spora ilość użytkowników Linuksa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Skąd: 2322 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Verdana jest najlepsza
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Arial narrow (narrow - wąski , ang) ale jest niezbyt czytelna. - verdane polecam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak wiele osób polecam:
- Verdana, - Tahoma, - Lucida. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:49 |