![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc po wielkich bojach i męcxzarni ze skryptem który łączył się się z POP3 i wywalał błąd wkurzyłem się i mpostanowaiłem napisac swój. Schodk zaczeły się jak odkryłem że na moim serwerze nie ma imap_open a andministracja odpowiedziała że nie ma zamiaru tego zmieniać.
Zostały sockety ![]()
No i ze skryptem jest pare problemów a mianowicie pierwszy jest taki że pętla odczytuje max. 20 maili. Gdy nie ma maila o takim id serwer zwraca -ERR i tyle a gdy taki mal jest wypisuje mi np. 1 1845. Więc postanowiłem że wykasuje -ERR z wyniku ale zostaje mi gąszcz enterów co po wysłaniu sms`a owocuje pojawieniu się w ich miejscu kropek więc mam 1 sms z własnciwym stanem i gurą kropek. A więc do żeczy jak przerobić skrypt tak aby wysyłał bez tych enterów ? Może wsadzić do tej pętli if`a który będzie zapisywać tylko jeśli $linia_w inna niż \n ? Drugi problem to taki że najchętniej chciałbym dostawac sms np. "Masz X wiadomości." A nie w takiej postaci jak teraz: Kod Stan twojej skrzynki email: *1*6687 *2*982 *3*345 No i teraz trzeci najbardziej uciążliwy problem. Mianowcie nie odpale tego skryptu w cron`ie poniważ zawiera formuarz który się sam wysyła za pomoca JS. Wysyła on dane w post do strony http://www.text.plusgsm.pl/sms/sendsms.php. Konkretnie chodzi o ta partę kodu:
Zastanawia mnie tylko jak z php wysłac te dane w POST bez użycia html`a ? W tych danych musi się znaleźć: tprefix o wartości 607 numer o wartości XXXXXX (oczywsicie tutaj jest normalny numer u mnie) odkogo o wartości np. KURIER POCZTOWY tekst o wartości <? echo "$tekst"; ?> (pobiera dane z pliku sms.txt) Celowo pozostawiłem hasło i login do skrzynki email w kodzie ale proszę go nie zmieniać, ta skrzynka jest i tak tylko do testów bo nie każdy ma poczte na o2 więc liczę na uczciwość. Nie ma na niej nic oprucz 3 bzdurnych maili. Czy ktos chciałby się podjąć przeróbki skryptu ? Jestem w stanie zapłacic nawet choć niechętnie aby skypt dał się odpalić w cronie i wysyłał sms o treści "Masz X nowych wiadomości" -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 18:45 |