![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym uzyskać adres postaci: www.xxx.com/controller/action/param zamiast domyślnego www.xxx.com/controller/action/paramname/paramvalue czy ktoś wie jak toć takiego uzyskać. Kombinowałem z $router->addRoute(), ale tam udaje mi się tylko uzyskać adresy typu: www.xxx.com/controller/params + na sztywno określenie akcji - tymczasem mi potrzeba aby akcja i kontroler były definiowalne a chce się pozbyć jedynie nazwy pierwszego parametru. Czy to jest w ogóle możliwe w ZF? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardziej chodzi mi o coś takiego:
'kontroler/akcja/:parametr' - czyli kontroler i akcja są stałymi innymi słowy chce zachować w większości przypadków domyślny sposób działania routera a tylko dla niektórych przypadków skrócić adres np. mam kontroler cos i akcje akcja, dla któych chce zapisu :domena.com/cos/akcja/paramety W pozostałych przypakdach wszystko ma działać "po staremu". Próbowałem to zrobić tak:
Niestety ten sposób nie działa - dostaje błąd 404. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:25 |