![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z wykonywanie skryptów php. JavaScript wstawiam w instrukcji CDATA i działa. Przy używaniu standardowych <?php //tresc skryptu ?> wyrzuca mi błąd przy walidacji, sam skrypt się nie wykonuje. Co mam zrobić, żeby korzystać z php w xhtml?
-------------------- Nie ma jutra bez komputra.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyłącz w php.ini dyrektywę short_open_tag (z On na Off) i w skryptach używaj <?php oraz ?>.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, u mnie na localhost zadziałało. Na serwerze nie. Po zmianie rozszerzenia na .php lub .php3 dostaję od walidatora info, że taka strona "is not supported by this server". Jako .html działa bez zarzutu, ale co dalej ze skryptem php ? Jakieś sugestie dla właściciela serwera ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[xml:1:d7cb6130d8]<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2" ?>[/xml:1:d7cb6130d8]
wyslij to prze php: [php:1:d7cb6130d8]<?php echo '<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2" ?> '; ?>[/php:1:d7cb6130d8] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym celu, jeżeli masz serwer Apache skorzystaj z możliwości pliku .htaccess.
Wgraj go wraz z tą zawartością do głównego katalogu: Kod php_flag short_open_tag Off
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tym
Kod php_flag short_open_tag Off
bym sie wstrzymal... czesc skryptow jest pisana z <? ?> a nie <?php ?> i wtedy beda zwracac blad :/ najlepij ten naglowek prze php zwrocic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czesc skryptow jest pisana z <? ?> a nie <?php ?>
No tak ale jak jest poprawnie napisana to bedzie OK, poniewaz wedlug specyfikacji XML instrukcje przetwazania powinny byc pisana w sposub <?cos ?> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Stronka ma się w xhtml świetnie. Porady zaskutkowały, tylko admin najwyraźniej nie wie, gdzie jest php.ini i plik konfiguracyjny Apacha. Problem nadal istnieje... po stronie admina... Normalnie ręce opadają :-(
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 02:56 |