![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taką funkcję w javascript
Kod function powieksz(id, width, height) { window.open('/powieksz.php?id='+id+'','Powiekszenie','toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,width=' + width + ',height=' + height + ',scrollbars=no,resizable=no,left=100,top=100'); } wywoływaną w ten sposób:
pod FF jest wszystko OK a pod IE dostaję taki błąd: Wiersz: 3 Znak: 6 Błąd: Nieprawidłowy argument |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2004 Skąd: Tarnów/Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie powinno byc java script: zamiast java script: ?
-------------------- php 5.1.2 & Apache 2.0.50 & MySQL 4.1.7 @ WinXP Pro
..:: GG 6449856 ::.. www.londyn.me.uk - ogłoszenia mieszkaniowe dla Londynu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu jest błąd tyle, że nie ten
![]() java script powinno sie pisać razem, a nie rozłącznie, powinno być:
zobacz, czy teraz działa pzdr Ten post edytował vokiel 15.03.2007, 21:44:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem dlaczego tu jest oddzielnie ale w rzeczywistości jest razem.
błąd niby zaczyna się na początku linijki z window.open. próbowałem zmienić to na var Win = window.open ale zawsze pokazuje ten sam błąd. tu chyba chodzi o argument window.open ale o co konkretnie to nie mam pojęcia tutaj możecie to sprawdzić: wmd6.ovh.org pod ff działa a pod ie nie chce... Ten post edytował Arek00 15.03.2007, 22:39:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem pod IE, FF, Operą, wszędzie otwiera mi się nowe okno (strona z logiem i informacją, że ja nie mam prawa dostępu do żądanego katalogu....
![]() działa zarówno link: "Powiększ" a także link "Powiększ2" Może masz zwiększone zabezpieczenia IE... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
na tej stronie co podałem zaczęło działać gdy wstawiłem obok tamtej funkcji tą na której się wzorowałem.
na właściwej stronie nie działało nadal więc wyłączyłem zawijanie wierszy i skopiowałem skrypt ze źródła tej działającej i dopiero wtedy zaczęło działać więc wydaje mi się że to było chyba coś z zawijaniem wierszy w edytorze którego używam (chociaż wcześniej to wyłączałem i nie było różnicy) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyślałeś, co będzie gdy ktoś nie będzie miał włączonej obsługi JS, albo co jeszcze gorsze: kliknie link np. środkowym przyciskiem myszy?
Zrób coś takiego:
Kod function powieksz(id, width, height) {
var okno = window.open('/powieksz.php?id='+id+'','Powiekszenie','toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,width=' + width + ',height=' + height + ',scrollbars=no,resizable=no,left=100,top=100'); if (okno) return false; else return true; } Ten post edytował Zajec 16.03.2007, 08:11:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Zajec - kliknalem srodkowym i co z tego? Kto klika na linki srodkowym przyciskiem??
Co do dostarczania mechanizmu alternatywnego dla JS, to wszystko zalezy od oczekiwanej funkcjonalnosci serwisu i docelowej grupy odbiorcow... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np. ja klikam środkowym. Pozatym nie wiem w czym przeszkadza Ci sposób podany przez Zajeca.
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Zajec - kliknalem srodkowym i co z tego? Kto klika na linki srodkowym przyciskiem?? Co do dostarczania mechanizmu alternatywnego dla JS, to wszystko zalezy od oczekiwanej funkcjonalnosci serwisu i docelowej grupy odbiorcow... Przy słabej metodzie po kliknięciu środkowym nie jest otwierane zdjęcie, tylko nowa karta z kodem JS zamiast adresu. A myślę (subiektywna ocena, bez zbierania danych) że sporo ludzi używa środkowego przycisku myszy. Ja np. lubię otworzyć sobie 10 zdjęć w nowych kartach w tle i wtedy na spokojnie wszystkie po kolei przeglądać. Albo jeszcze inaczej: czytam dłuższy tekst i chcę obejrzeć zdjęcia z miniaturek nie przerywając czytania. Otwieram kilka zdjęć, a po zakończeniu czytania tekstu przełączam się tylko na odpowiednie karty. Ten post edytował Zajec 19.03.2007, 20:51:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:22 |