![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Koszalin/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam nastepujacy problem , otoz piszę aplikacje kliencka dla malego webservisu. Mam dostep do WSDL'a , i usiluje po przez biblioteke SOAP z pakietu PEAR wyslac i odebrac zapytanie od wspomnianego webservisu. Poniewaz opis tego webservisu moze sie zmieniac, moze udostepniac nowe funkcje, lub usuwac niepotrzebne chce napisac moja aplikacje w taki sposob by mogla sie do tego dynamicznie dostosowywac tzn generowalaby formularz w ktory wstawial bym wartosci dla parametrow wywolania funkcji na serverze itp. Wspomniana biblioteka pozwala mi na to abym sprawdzil dostepne funkcje po przez :
Jednak mi zalezy na odwolaniu sie do webservisu po przez obiekt klasy :
poniewaz posiada ona zmienna $xml przechowywujaca odpowiedz, jednak nie wiem jak za jej pomoca odczytac z wsdl'a dostepne funkcje, poniewaz nie ma tego w notatkach api na stronie projektu. Jezeli ktos wie jak to zrobic, prosilbym bardzo o jakas wskazowke. Pozdrawiam e1n -------------------- Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 22:45 |