![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jest taki drobny problem. Mam bazę danych w której przechowuję następujące dane lp, nazwa, miasto, adres, telefon. Mam skrypt, który wybiera dane z bazy danych:
Jak widać z bazy wybieram podstawowe dane. Jak zrobić coś takiego, żeby przy każdym wyświetlonym rekordzie z bazy pojawił się link [więcej...] po kliknięciu którego pokażą się dodatkowe dane dla danego rekordu. Myślałem o tym, żeby wstawić jakąś zmienną $more, która zawierała by numer lp, przekazać ją do drugiego pliku który wybierze wszystko z bazy, coś jak to:
Tylko nie wiem jak przekazać zmienną $more z jednego pliku do drugiego. A tak w ogóle to nie wiem czy ta metoda jest właściwa - pewnie nie ![]() Z góry dzięki za pomysły i pomoc -------------------- ...life is just...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najłatwiej możesz przekazać przez GET. Link daj tak
Kod strona.php?id=$id_wpisu a w pliku strona php daj
-------------------- Program TV, Sukces internetowy, Forum dla administratorów stron
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co robię nie tak ale mi nie działa
![]() Mam tak
W pliku details.php mam:
No i echo $more pokazuje mi, że zmienna more ma wartość $inna - dosłownie czyli nie 1 ale $inna ![]() Czy coś skopałem ![]() -------------------- ...life is just...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php
$dane=stripslashes($wiersz['lp']); echo $dane; // tak dla sprawdzenia i tu mi pokazuje, że jest np 1 echo '<a href="details.php?id=' . $dane . '">Więcej</a>'; ?> Ten post edytował E -dd 13.03.2007, 12:26:21 -------------------- Program TV, Sukces internetowy, Forum dla administratorów stron
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie o to mi chodziło
![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() -------------------- ...life is just...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:44 |