![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z kodowaniem z MySQL dla latin2. Po zainstalowaniu bazy na latin1 jest wszystko OK, ale gdy już zainstalujemy ją lub zmienimy w my.ini na latin2 to pojawia się problem.
Dodam tylko że bazę mam zainstalowaną w katalogu c:\mysql Proszę o pomoc, jak to rozwiązać. Ten post edytował Domin 16.03.2007, 11:55:37 -------------------- Głupi wie wszystko, mądry uczy się całe życie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 1 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po zainstalowaniu jeszcze raz bazy danych i uporaniu się z kodowaniem, Nie uporałeś się z kodowaniem o czym świadczy komunikat który podajesz Cytat ...i próbie wejścia na stronę wywala mi taki komunikat w Firefoxie:
Jeżeli naprawdę dostajesz stronę, która zaczyna się od <?php, to znaczy, że nie działa przetwarzanie skryptów PHP. Zainstaluj sobie PHP i MySQL z jakiejś paczki np. XAMPP -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda na to jak by brakowało kodowania latin2 ponieważ jak dodam lub zmienię wpis
to wyświetla się ten błąd jak podałem wyżej. Ale sprawdzałem i mam plik latin2 tylko że z rozszerzeniem xml a nie conf. Może komuś się przyda. Znalazłem te pliki z rozszerzeniem *.conf w foxservie i je skopiowałem i wszystko działa. -------------------- Głupi wie wszystko, mądry uczy się całe życie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:43 |