![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 1 Dołączył: 11.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy mozecie powiedziec mi co uzyc do zrobienia skryptu ktory przyporzadkowywuje odpowiednim cyfrom odpowiednie wyrazy? np. 1 - tydzien 2 - tygodnie 10 - tygodni lub 1 - godzina 2 - godziny Chodzi mi tylko o sposob ktory jak najmniej bedzie obciazal serwer Chodzi mi tylko o sposob ktory jak najmniej bedzie obciazal serwer Chodzi mi tylko o sposob ktory jak najmniej bedzie obciazal serwer jakich instrukcji uzyc? if? switch? czy moze tablic? a moze innym sposobem? chodzi o max wydajnosci... dziekuje pozdrawiam Ten post edytował bastek8989 11.03.2007, 19:10:15 -------------------- Web-Anatomy.com - tworzenie serwisów internetowych oraz stron www z okolic Bielska-Białej. Zapraszam.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jakim porządku chcesz "poukładać"? Bo jak w logicznym czyli tak jak zaprezentowałeś czyli:
Cytat 1 - godzina 2 - godziny lub: 1-> duży 2-> większy 3-> największy itp. to nie da rady tak łatwo zrobić. Jeżeli naturalny czyli 1->a 2->aa 3->ab 4->ac ... n->ZZZZZZZZZZ...Z to pokombinuj z natcasesort w tablicach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Najpierw sprawdzaj w zakresach:
1: godzina 2,3,4: godziny większe od 5: godzin. I potem w zakresach wyższych niż 10, dla cyfry jedności sprawdź, czy jest "1" i wtedy "godzin". Ja kiedyś kombinowałem z rzutowaniem liczby na stringa, odwracaniu i sprawdzeniu pierwszego otrzymanego znaku, ale nie wiem, jak to może się mieć do wydajności. Musiałbyś iteracyjnie sprawdzić. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:31 |