![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.Mam problem ze skryptem który powinien po wpisaniu użytkownika i hasła otwierać stronkę.Zapisałem skrypt do notatnika jako php,wysłałem na serwer dodatkowo utworzyłem plik z hasłami user.dat no i wszystko jest ok.do momentu ukazania się panelu logowania.Wpisuje tam login i hasło i po trzykrotnym wpisaniu ukazuje się komunikat "Brak uprawnień do przeglądania strony"Jestem w tym zupełnie zielony.Szukam rozwiązania już tydzień i nic.Proszę o pomoc.
OTO Skrypt:
Plik 'user.dat' powinien mieć następującą strukturę (ilość wpisów jest dowolna): uzytkownik_1:haslo_1 uzytkownik_2:haslo_2 uzytkownik_3:haslo_3 ... Jeśli ktoś może mi pomóc to z góry wielkie dzięki.. ------------------------- otwieram i uzupełniam o BBCode na przyszłość proszę pamiętać. ~Cienki1980 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm ja nie wiem gdzie widzisz tam problem.
Skopiowałem dokładnie kod, który pokazałeś, stworzyłem plik user.dat i bez żadnego problemu po pierwszym wpisaniu hasła i loginu od razu pokazało mi się to co powinno się pokazać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czegoś nie rozumie.Powyższy skrypt zapisuje jako index.php wysyłam na serwer i ddatkowo tworzę plik user.dat i również umieszczam go na serwerze ? Czy tak?Po wpisaniu adresu strony powinien pokazać się panel logowania do którego wpisuję jako login uzytkownik_1 a jako hasło haslo_1 i otwiera się strona?Zaznaczam że z PHP nic wcześniej nie robiłem i z tąd te może dziwne pytania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czegoś nie rozumie.Powyższy skrypt zapisuje jako index.php wysyłam na serwer i ddatkowo tworzę plik user.dat i również umieszczam go na serwerze ? Czy tak?Po wpisaniu adresu strony powinien pokazać się panel logowania do którego wpisuję jako login uzytkownik_1 a jako hasło haslo_1 i otwiera się strona?Zaznaczam że z PHP nic wcześniej nie robiłem i z tąd te może dziwne pytania. Dokładnie tak. Po wpisaniu poprawnych danych powinien pojawić się napis "Witaj !". |
|
|
![]()
|
|
Cytat [code]header('WWW-Authenticate: Basic realm="Tajne"'); Robię wszystko tak jak napisałem i nadal wyskakuje 'Brak uprawnień do przeglądania strony' A w miejscu (Tajna) coś zmieniam?Czy wogóle w skrypcie mam coś zmienić? |
|
|
-marsianinek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Myślę, że tu może być problem: zamiast operatora !== napisz !=
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma to jak odkopać wątek sprzed roku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 00:09 |