![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam, przyjmijmy to:
mamy plik config.php i w nim taki kod: Kod <?php $1 = "login"; $2 = "pass"; $3 = "adres@email.pl"; ?> I plik admin.php, w których mamy 4 inputy (3 do wpisania nowych wartości zmiennych i 1 submit) i prosze powiedziec mi teraz jak edytować wartość którejś zmiennej (ktora sie znajduje w pliku config.php) z poziomu pliku admin.php rozumiem, że trzeba by includować config.php do admin.php, ale na tym sie konczy co ja wiem... z góry dzieki za odpowiedzi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki sposób przechowywania zmiennych jest chyba najgorszy jaki może być.
Przechowuj takie rzeczy w bazie danych, będziesz mógł je swobodnie edytować, dodawać i zmieniać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
To nie będą tajne dajne, a na mysql się wogóle nie znam
![]() Ten post edytował scretch 11.03.2007, 13:41:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie będą tajne dane... To akurat bez znaczenia ![]() Baza danych przechowuje dane a nie tajne dane. (...) na mysql się nie znam. A jaki to jest argument?Ludzie, którzy się nie rozwijają w tej branży od razu mogą zająć się czymś innym bo i tak nie mają szans. Jeśli nie znasz to czas najwyższy się poznać. Jeśli jednak koniecznie chcesz trzmać konfigurację w plikach to skorzystaj z plików INI. Odczyt i zapis plików konfiguracyjnych typu INI Ten post edytował mike_mech 11.03.2007, 13:48:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 04:25 |