![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem otwieram plik ze strony WWW poleceniem
[php:1:2e168c79d4]<?php file("http://jakasstrona.pl") ?>[/php:1:2e168c79d4] Ale w sytuacji kiedy nie mozna nawiazac polaczenia z serwerem, php wyswietla bledy. Jak zlapac ten blad tak aby nie wyswietlalo tyh komunikatow o bledzie. Wiem ze w c++ jest cos takiego jak wyjatek, czy w php tez sa wyjatki? Jak z nich skorzystac. Dzieki za odp Maciek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale w sytuacji kiedy nie mozna nawiazac polaczenia z serwerem, php wyswietla bledy.
Jak zlapac ten blad tak aby nie wyswietlalo tyh komunikatow o bledzie. Zapoznaj się z funkcją set_error_handler |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wiem ze w c++ jest cos takiego jak wyjatek, czy w php tez sa wyjatki?
Jak z nich skorzystac. W php nie ma wyjątków... Cytat Jak zlapac ten blad tak aby nie wyswietlalo tyh komunikatow o bledzie.
Ja proponuję tak: [php:1:c7950d61cc]<?php $tablica = @file('http://jakasstrona.pl'); if( count($tablica) > 0 ) { // ... } ?>[/php:1:c7950d61cc] -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat w ten sposob nie pozbede sie wywalonych bledow przez interpreter php jak proponujesz Kameleonie
![]() Ale dzieki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Akurat w ten sposob nie pozbede sie wywalonych bledow przez interpreter php jak proponujesz Kameleonie
![]() ke? Cytat Obecnie operator kontroli błędów "@" wyłączy wyświetlanie powiadomienia o błędzie nawet dla błędów krytycznych, które przerwą wykonywanie skryptu. Oznacza to, że jeśli użyjesz tego operatora przed wywołaniem funkcji, która jest nieosiągalna lub ma literówkę w nazwie, skrypt przerwie pracę nie powiadamiając dlaczego.
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
No tak, rzeczywiscie, wielkie dzieki!!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 18:54 |