![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z biblioteką do rysowania obrazków w php. Korzystam z Windows 98, serwera Apache 1.3.27 oraz wersji PHP4.3.4RC1. Usunąłęm średnik przed php_gd2.dll w pliku php.ini. Mimo to nie działa. Chciałem sprawdzić, czy serwer "widzi" tą bibliotekę, więc napisałem prosty skrypt:
[php:1:d518c8478e]<?php if(extension_loaded("php_gd2.dll")): print("Biblioteka "php_gd2.dll" dostępna"); else: if(dl("php_gd2.dll")): print("Udało się dołączyć bibliotekę "php_gd2.dll""); else: print("Biblioteka "php_gd2.dll" jest niedostępna"); endif; endif; ?>[/php:1:d518c8478e] Gdy uruchomiłem ten kod w przeglądarce, to uzyskałem taki oto rezultat: Warning: dl(): Not supported in multithreaded Web servers - use extension statements in your php.ini in c:usrwwwgd2.php on line 5 Biblioteka "php_gd2.dll" jest niedostępna Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc -------------------- dweller
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warning: dl(): Not supported in multithreaded Web servers - use extension statements in your php.ini in c:usrwwwgd2.php on line 5
Ten komunikat mówi, że funkcja dl() nie jest dostępna na serwerach wielowątkowych i musisz użyć dyrektywy w php.ini - i to starczy - nie musisz sam ładować. Ale upewnij się masz odpowiednią ścieżkę do tego pliku i że plik istniej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki spenalzo (czy jakoś tak :-). Wszystko chodzi jak trzeba i php4.3.4RC1, Apache 1.27 i GD'ówa numer 2. Jeszcze raz podziękowania
-------------------- dweller
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:12 |