![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2002 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi oto że np. w pascalu są zmienne typu rekordowego.
np: type t_uczen = record nazwisko:string; wzrost:integer; waga:integer; end; Czy jest też coś takiego w php? Jeżeli tak to może jakiś przyklad? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2002 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja znam coś takiego
$temp="33.6 stopni"; settype($temp, "double"); echo $temp; //liczba zmiennoprzecinkowa da wynik 36.6 settype($temp, "integer"); echo $temp; //liczba calkowia da wynik 36 settype($temp, "string"); echo $temp; //łańcuch znaków da wynik 36 lub tez doubleval ($temp); echo $temp; //liczba zmiennoprzecinkowa da wynik 36.6 intval ($temp); echo $temp; //liczba calkowia da wynik 36 strval ($temp); echo $temp; //łańcuch znaków da wynik 36 stopni -------------------- Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.pl
VOIP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php automatycznie konwertuje typy wiec nie musiz se tym glowy zawracac i mowic interpretarowi co to jest ...on sam widzi :wink:
-------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chodzi mi oto że np. w pascalu są zmienne typu rekordowego.
Czy jest też coś takiego w php? Jeżeli tak to może jakiś przyklad? Z góry dziękuję za pomoc. o ile mnie pamiec nie myli,to szukasz tego: man array(); -------------------- Pozdrawiam,
Piotr Drewnik || haiaw@crew.php.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2002 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tam bedziesz z pascala korzystac... php rulzzzz
![]() -------------------- Polacy Nie Gęsi Swój Portal Mają !!
...:[Red. Nacz. PPS]:... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:39 |