![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
proszę o koncepcję jak zrobić cos takiego: wyświetlam sobie w pętli jakies wpisy z tabeli na stronie www. w ostatniej kolumnie chciałbym dać checboxa. I tak np zaznaczam 3 checki i na dole przycisk USUŃ. Żeby kasować pojedyncze wpisy to spoko a tutaj mam problem.
podejrzewam, że trzeba by zakombinować przede wszystkim z value i name tego checkboxa żeby było inne... pozdrawiam P.S przepraszam ze kod jakoś się dziwnie wyświetla. otoczyłem go znacznikami [php]. w przegladarce śmiga ![]() Ten post edytował john_doe 10.03.2007, 10:41:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podejrzewam, że trzeba by zakombinować przede wszystkim z value i name tego checkboxa żeby było inne... no dobrze kombinujesz bo value to musi byc id tego rekordu a name musi byc jakies tam ale takie same dla wszystkich czekboksow -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy name na bank musi byc takie samo dla checkboxa?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W kolumnie, gdzie masz checkboksy wpisujesz np..:
Po prostu zapisujesz tutaj wszystkie wyswietlane ID do tablicy -> stad id[]. Natomiast w pliku delete.php, mozesz zrobic nastepujaco:
Tym sposobem usuniesz zaznaczone ogloszenia z bazy. Dla ciebie jako zadanie domowe usuniecie plikow. Natomiast na 6 proponowalbym Tobie sprawdzanie kazdegeo elementu tablicy przed jego usunieciem czy aby na pewno jest zmienna. Ucz sie 'bezpiecznie' pisac kod. Ten post edytował aren 10.03.2007, 22:59:39 |
|
|
![]() ![]()
|
|
dzieki bardzo za pomoc ale nie dziala mi
zobacz zrobilem tak:
i plik delete
to tak po mojemu, natomiast Twoj kod DELETE tez nie śmiga ![]() Ten post edytował john_doe 10.03.2007, 23:24:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dzieki aren akurat już to obadałem
![]() ![]() jeszcze raz dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:54 |