![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry!
proszę o pomoć!! mam zainstalowane apache 2.2.4 na windowsie XP i prubuję zainstalować php 4.4.6 wedłóg instrukcji na stronie http://phppl.ezpublish.no/wortal/artykuly/.../instalacja_php ale dodając linijkę: LoadModule php4_module C:/WebServer/php4/sapi/php4apache2.dll (oraz pozostałe) po prubie uruchomienia apache wyskakuje błąd: "the request operation has failed", po wykasowaniu linijki błędu nie ma ale php nie działa.... co mam zrobić aby to naprawić?? dodam że ścieżki są wpisane poprawnie (według instrukcji). Proszę o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie jestem pewny czy to tylko to ale w Apache od wersji 2.2 dołącza się plik php4apache2_2.dll
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
u mnie też pojawił się ten problem jakiś czas temu, udało mi się znaleźć na to sposób. Trzeba ściągnąć nową bibliotekę ze strony [ link ] php4apache2.dll czyli dla PHP4 jest to php4apache2.dll-php4.4.x a dla PHP5 jest to php5apache2.dll-php5.1.x Sposób instalacji jest podany w paczce, i ja zrobiłem tak: 1. skopiowałem plik php4apache2.dll do folderu php (np. c:/php) 2. skopiowałem plik httpd.exe.manifest do katalogu apache/bin 3. zainstalowałem Visual C++ SP1 Redistributable Package, można ją ściągnąć [ stąd ] Wszystko wykonałem na wyłączonym serwerze. Teraz śmiga jak złoto. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie uporałem się z uruchomieniem równolegle dwóch wersji PHP (miełem 5.2.1 i dorzuciłem 4.4.7).
Największym problemem było uruchomienie php4 pod Apache2.2, ale rozwiązaniem jest dodatkowa bilblioteka php4apache2_2.dll. Polecam. -------------------- art of programming
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:10 |