![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam formularz w którym jest kilka pól pare text i 2 select wklepałem wszędzie readonly i zoriętowałem się że nie działą ono dla polecenia select. pogooglowałem troche i stwierdziłem że to nie wina moja tylko html. działa za to polecenie disabled jednak wiem ze ono nie wysyła danych z takiego pola. czy macie inne sposoby na zablokowanie zmian w polu select (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) mam sposób jak to zrobić w php jednak troche dziwnie wygląda jak w formularzu jedna pola można zmieniac (select) a inne są zablokowane (text) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się.
Można to najwyżej zrobić tak że jak ktoś zaznaczy inną opcje to lista ustawia z powrotem tą która była zaznaczona wcześniej. Ewentualnie w sytuacji kiedy opcja ma być niezmienna to zaniechaj wyświetlania listy. Po co to robić skoro nie będzie można jej zmieniać i przeglądać? Wyświetl tą opcję, która była wybrana w zwykłym polu tekstowym lub w jakimś labelu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzięki pomyśle nad usunięciem pola bo faktycznie nie będzie potrzebne
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:00 |