![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mogę włączyć w Apache mod_rewrite. Zarówno Webserv jak i Krasnal. Obydwie wersje teoretycznie powinny obsługiwać tą funkcję jednak za nic nie mogę ich uruchomić. Próbowałem już wszystkich modyfikacji plików konfiguracyjnych jakie znalazłem na forach i nadal nic.
Potrzebuję uruchomić serwer następnie uruchomić i zmodyfikować Quick.CMS.Ext z opensolution.org w wersji off-line zanim wgram go na serwer. Akurat ta wersja cms'a ma funkcję przyjaznych linków i tutaj jest problem. Na serwerze zewnętrznym dział bez problemu ale modyfikacja on-line to masakra. Jestem nawet zdecydowany wyłączyć tę funkcję jeśli tylko wiedziałbym jak. Nie jest mi ona potrzebna. W domenie i tak mam włączoną funkcję maskowania. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. plik .hatccess wygląda tak: Options +FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^index.html$ index.php [QSA] RewriteRule ^([0-9]+),,([0-9]+),(.*)\.html$ ?p=p_$1&iPageContent=$2 [QSA] RewriteRule ^([0-9]+),([0-9]+),(.*)\.html$ ?p=p_$1&iPage=$2 [QSA] RewriteRule ^([0-9]+),(.*)\.html$ ?p=p_$1 [QSA] " title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ten post edytował yellow_p 8.03.2007, 21:26:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też miałem kiedyś ten problem.. Zdaje sie ze zainstalowałem wtedy AppServ i wszystko fajnie działało jeśli chodzi o mod_rewrite.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RewriteBase próbowałeś ustawić (poprawny) ?
Testuj na najprostrzym przykładzie mod_rewrite RewriteRule test index.php Przy okazji polecam mod rewrite ![]() Ten post edytował sf 3.05.2007, 12:06:47 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:56 |