![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Mam taki styl:
Zalozenie jest takie, ze kazdy znacznik <hr> to pozioma linia z tlem hr.png. Pod Opera i FF wszystko jest ok, natomiast pod IE7 nie do konca, tj. widac tylko szara linie. Gdy zwieksze height np. na 20px to widze, ze tlo jest ale procz niego jest takze szara ramka dookola. I pytanie: jak usunac ta ramke? Jest na to jakis sposob? Chcialbym zaznaczyc, ze zalezy mi na zrobieniu tego jako <hr> a nie jako zwykly <div> z tlem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Faktycznie teraz patrzalem i kIEpski dodaje ramke...
Wyszukalem w google ze trzeba wpisac w css COLOR: kolor; i wtedy ten efekt 3D znika. I faktycznie, ale niestety background-image tez gdzies znika o0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, ale znacznika HR nie da się dowolnie ostylować. Trzeba użyć po prostu obrazka / obrazka w tle np. diva.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Probowalem na rozne sposoby, dalem za wygrana. Uzyje po prostu <div class="hr"></div>. Dzieki za zainteresowanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam akurat IE pod ręką, ale może wystarczyłoby dodać display: block?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 02:06 |