![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Posiadam bazę z obrazkami (wszystkie o rozdzielczości 800x600), teraz chciałbym je wyświetlić jako miniaturki. Jak dokonać takiej konwersji? Plik wyświetlający obrazek:
Pozdrawiam. -------------------- shit, fuck and microsoft
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tej funkcji nie mogę zastosować do obrazka władowanego do bazy, przecież nie mam uchwytu do obrazka, tylko jego binarną zawartość. Proszę poprawcie mnie jak jestem w błędzie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz odczytac zrodlo z bazy i stworzyc obiekt. Jest w manualu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czy mógłbyś mi pomóc bo naprawdę nie wiem jak to zrobić, szukam, czytam i się zastanawiam:
|
|
|
![]()
|
|
W $rPhoto masz obiekt obrazka i dalej robisz tak jak Ci podawalem na samym poczatku. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety nic nie wyświetla, podstawiając pod $filename nazwę pliku na serwerze to działa. Jednak tworząc obraz za pomocą imagecreatefromstring($bin_data) nie działa. Z manuala dorwałem gotowca, który tez nie działa!!
Czy to możliwe, że mam jakieś ograniczenia po stronie serwera? -------------------- shit, fuck and microsoft
|
|
|
![]()
|
|
Calkiem mozliwe, jakies bledy wyrzuca? Wlacz raportowanie bledow i pokaz co CI pokazalo.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:36 |