![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest taki. mam skrypt, do którego mam kilka gigantycznych tablic, chciałbym je dołączyć do tego skryptu przy pomocy finkcji require() albo include(), żeby soie skryptu nie zaśmiecać wpisując te tablice bezpośrednio do kodu w pliku w którym jest skrypt. Zrobiłem to tak:
skrypt.php
tablice.php lub tablice.inc
No i jak tak zrobiłem to mi nie działa, tzn działa, ale w ten sposób, że powykonaniu skrytu zamiast pobierać wartości z tablica i przkazywac do zawartych w skrypcie funkcji,on mi drukuje na ekranie całą zawartość pliku tablice.php/inc. Proszę o pomoc Z góry dziękuje za każdego posta ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tablice.php
index.php
Musiałeś w pliku index.php sam wyświetlić tablicę, bo powyższy kod wyświetli tylko to, co mu będziemy kazali. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie - POMOGŁO
Problem chyba był w tych nawiasach i w tym, że w pliku z tablicami nie zamieściłem znaczników php, no ale już działa ![]() Jeszcze raz wielkie dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 16:01 |