![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
Chciałem się zapytać jak mozna wykryc wysokosc diva który w stylach ma height:auto; ? czyli np. <div id="d1" style="height:auto;"> fdgdgzf <br /> <br /> fchgbdcfgb </div> i jak za pomocą js wykryć jego wysokośc ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znajdujesz obiekt dzięki getElementById() (bądź inaczej) i dostajesz obiekt typu DOM:element.
Potem w dokumentacji sprawdzasz jego własności i Voila! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzieki to działa
![]() tylko w użytkowaniu tych wlasnosci napotkalem problem... otoz mam taki kod:
i tu mam dwa divy d1 i d2 i chcem w js zrobic tak ze funkcja m() pobiera wartosc diva o id="d1" i ustawiał wartosc (w tym przypadku naszą wysokość) w divie o id="d2" zrobiłem tak jak powyzej i cos nie dziala :/ Pomozecie ? Ten post edytował MitS 7.03.2007, 19:55:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 3 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Praktyczne wprowadzenie do JavaScript dla poczatkujacych!
Simplicity of web programming - ferrante.pl blog Functionite - szkolenia JavaScript |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linijka pobierająca div d2 powinna kończyć się średnikiem...
Czemu ludzie nie sprawdzają błędów w konsoli JS? |
|
|
![]()
|
|
tak to moj blad w pisowni bo faktycznie w pliku mam średnik zamiast apostrofa ...
A co do var to dodalem i niestety to nie dziala jak nalezy ... czemu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
patrz ty masz tak
a ja robie tak i dziala
p.s Kod Czemu ludzie nie sprawdzają błędów w konsoli JS? konsola nie wypowiedziala sie w tej kwesti(nic nie pokazala) Ten post edytował skowron-line 7.03.2007, 21:11:00 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
oooo super tera działa
![]() dzieki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.07.2025 - 16:27 |