![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam forumowiczów
Mam drobny problem, a raczej nie wiem jak takie coś napisać. A więc mam kod:
A więc zmienna $today wyświetla aktualną godzinę (np. 09:37) i datę (np. 07.03.2007). Zmienna $date pokazuje godzinę i datę w takim samym formacie jak powyżej, jednak te dane są pobierane z bazy danych. I tutaj czyna się problem. Chodzi mi o to aby treść "aa" pokazywała się w tedy kiedy zmienna $today jest równa $date (to już mam) i w tedy kiedy zmienna $today jest większa od $date. Czyli mówiąc inaczej treść "aa" ma wyświetlić się w tedy kiedy aktualny godzina i data odpowiada zaplanowanej lub kiedy aktualna godzina i data jest większa od ustalonej (ustalona godzina już się odbyła i nie jest brana pod uwagę). Prosze o pomoc w tedy banalnej sprawie. Wiem, ze to można jakoś prosto rozwiązać ale zapomniałem jak. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To dodaj to if parametr or $today>$date
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pwonno działać a jednak nie działa
![]() Edit... Działa ![]() Zauwarzyłem błąd. Aktualna data i i zaplanowany czas był wyświetlany w formie godzina + data, a przecież warzniejsza jest data od godziny. Wystarczyło wszystko zapisać w formie data + godzina i wszystko jest ok. THX za pomoc. Ten post edytował Kildyt 9.03.2007, 10:06:26 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 10:37 |