![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazlem skrypt :
DEMO działania Oraz jego kod źródłowy I nie potrafię przekształcic go by pobierał dane dynamicznie z bazy SQL, zamiast tak jak obecnie statycznie z danych zapisanych wewnatrz skryptu. Dodam, ze poradzilem sobie z 1 selectem kategori i wyswietla mi się dynamicznie. Mam problem z dynamicznym dodawaniem danych z bazy do drugiego selecta dotyczacego podkategorii, w tym skrypcie za podkategorie odpowiada plik getCities.php Ten post edytował free 6.03.2007, 23:12:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapraszam na http://ajaxin.pl/zalezne_od_siebie_html_owe_selecty-a22.html
Wszystko po kolei wytłumaczone. Jest demo i kody źródłowe -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki. Potrzebowalem takiej strony jak Twoja :-).
Zaraz oblukam co i jak i bede probowal to sobie zmontowac do wlasnych potrzeb :-) Bardzo dobrze ze skrypt jest dynamiczny i oparty o baze danych :-) Mam pytanie : "W tym tutorialu wykorzystano bibliotekę Prototype. Możesz ją pobrać z: http://www.prototypejs.org/" Musze cos pobrac by działało, jezeli tak to czy to jest ten plik : klik ? Ten post edytował free 7.03.2007, 19:32:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak to jest ten plik.
Bibliotekę należy umieścić wraz z innymi skryptami. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przeanalizowałem kod. Jest ok ma tylko 1 wadę, że w jednej tabelce trzymsz kategorie i podkategorie.
Podaję Ci moją bazę :
Przerobiłem Twoje skrypty i wyszło mi takie coś: Plik htmlselects.php:
Plik dll.php:
Do tego config.php:
Jak zainstalujesz to zobaczysz ze działa, tylko że po zmianie podkategorii nie zmienia w kodzie źródłowym wartości value. Coś namieszałem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np.:
$jaki = $_GET['jaki']; $zap = "SELECT * FROM ogloszenia o, kategoria k WHERE o.kategoria_id=k.id_kategoria AND id='$jaki'"; woła o pomstę do nieba. Drodzy Państwo, jeśli podajecie kod innym, podawajcie go chociaż secure. Później sie dziwić, gdy otwiera się obcy projekt i się aż oczom nie wierzy. Ten post edytował aren 9.03.2007, 00:25:00 |
|
|
![]()
|
|
free - to że w jednej tabeli to tylko dlatego że ważniejsze było przedstawienie od strony JavaScriptu (AJAX) i nie było sensu bawić się z bazą danych. Z resztą zaznaczyłem w artykule że nie będzie to skomplikowana sktuktura w bazie jak i XML'a.
A jak widać nie potrzebnie bym robił coś takiego, bo przecież sam poradziłeś sobie. No właśnie powinieneś przedstawić skrypt już z jakimś zabezpieczeniem, dobrze że aren to przeglądnął. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
O co ci aren chodzi
![]() Yaro poradziłem sobie ale tylko polowicznie, bo skrypt nie przekazuje aktualnie zaznczonej podkategorii, tylko pierwsza wyswietlona. Zreszta nie sprawdzalem czy twoj oryginalny skrypt takze poprawnie przykazuje dane w <option value=...-wartosc wybranego pola w koncu skryp ma slyzyc do wyboru kategorii i podkategorii i przykazania ich dalej poprzez parametry w value= |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 22:37 |