![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jak zrobić znak nowej linii przy wysyłaniu maila za pomocą funkcji mail?
W treść wrzuciłam coś takiego:
Ale to nic nie daje.. Mail dochodzi do mnie z lanym tekstem, a w miejsce \n\n widnieje jedna spacja. Co może być nie tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to może być to ale mamy ogólnie dwa typy znaków nowej linii:
Windows : \r\n Linux: \n Może spróbuj \r\n -------------------- Slackware 11.0 kernel 2.6.18
php 5.2.0 MySQL 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już próbowałam, też nie działa:(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
na większości serwerów \n działa poprawnie (tylko jedno \n)
|
|
|
![]()
|
|
mam serwer na blink.pl
żadna opcja nie działa co może być nie tak?? <rwie włosy z głowy> ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wysyłasz meila? Funkcją mail() czy korzystasz z jakiejś klasy?
Jeśli korzystasz z klasy - spróbuj dodać znaczniki HTML, czyli <br /> -------------------- Chcesz szybko i łatwo wygrać 100 zł?
|
|
|
![]()
|
|
używam funkcji mail, rozwiązałam to tak:
$content = "Witaj!\n"; $content .= "---------\n"; $content .= "Koniec\n"; a potem $content wrzucam jeszcze pomiędzy <pre> i </pre>. Ale <br /> też działa:) Czy trzeba tak robić (tzn. znaki nowej linii jako html) jeśli maila wysyłamy jako text/html? Jak w takim razie nie wysyłać maila w formacie html tylko plain text i robić "entery" za pomocą "\n"? Posługując się danymi z nagłówków? o już wiem.. działa z samymi "\n" jak wrzucę do nagłówka, że ma być w plain'ie: $header.="Content-type: text/plain; charset=iso-8859-2\r\n"; Ten post edytował chrupka 7.03.2007, 16:17:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:45 |