Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [php] Automatyczne tworzenie nowej strony
McGoo123
post 6.03.2007, 18:26:46
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Chciałbym zrobić cos takiego : Pierwsza strona była by strona która miałaby dwa pola FORM, w które wprowadzało by się różne dane (to nie jest istotne jakie). Te dane były by przesyłane do następnej strony na której zatwierdzało by sie wprowadzone informacje lub nie ... A po zatwierdzeniu tych danych każdorazowo tworzyła by się nowa strona... z wprowadzonymi danymi wcześniej ... Zwykła HTML-owa stronka, która była by wrzucana do odpowiedniego katalogu... Czy da sie zrobić cos takiego questionmark.gif? aarambo.gif Wiem jak przesłać te dane miedzy stronami, niestety nie mam pojęcia jak stworzyć nową stronę każdorazowo po zatwierdzeniu. A no i oczywiście problem jest tez z tym jeśli dane z pierwszej strony chciało by sie zmienić będąc na stronie drugiej. Dając powrót dane uprzednio wprowadzone kasują się... Możecie mnie chociaż nakierować na jakiś pomysł rozwiązania tego problemu questionmark.gif Jestem początkujący i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać .... Z góry dzięki za wszelkie przejawy zainteresowania moim problemem. smile.gif

--------------------
Pozdrawiam
McGoo
Go to the top of the page
+Quote Post
kriqs
post 6.03.2007, 20:24:13
Post #2

-----

witam

funkcje:
file_get_contents();
file_put_contents();

poczytaj o GET , POST . moze o str_replace() co tam jeszcze to chyba tyle a teraz schemat

FORM -> ZATWIERDZENIE -> dodanie strony
-> BRAK ZATWIERDZENIA -> FORM

zatwierdzenie to bierzesz sobie hidenki i przesylasz tam tresc czy cos takiego ale lepjej zatwierdzac przez javascript niz przez kolejny form smile.gif. poczytaj o tym i napisz jak bedziesz mial jakis problem

--------------------
Pozdrawiam
kriqs

mam nadzieje ze pomoglem :)
+Quote Post
McGoo123
post 6.03.2007, 21:54:16
Post #3

-----

Thx za poradę ... juz szukam co i jak :-)

P.S Jeśli ktoś ma cos do dodania to chętnie wysłucham :-)

--------------------
Pozdrawiam
McGoo
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:52