![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: skąd-inąd. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc.
php oferuje funkcje do usuwania plikow z serwera ftp i katalogow,ale zeby katalog moglbyc usuniety musi byc pusty ! potrzebuje algorytmu ktory dostaje na poczatku na przyklad w zmiennej $delete_location="/home/sciezka_do_katalogu"; i usuwa ten katalog, czyli najpierw wszystkiego pliki w katalogach i puste katalogi... ma ktos moze pomysl jak to zrobic ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:6dbf914df4]function deleteDir( $strDir )
{ $thisDir = opendir( $strDir ); while ( $strDirName = readdir( $thisDir ) ) { $strPath = $strDir."/".$strDirName if ( is_dir( $strPath ) && ( $strDirName != '.' && $strDirName != '..' ) ) { deldir( $strPath ); } elseif ( $strDirName != '.' && $strDirName != '..' ) { unlink( $strPath ); } } closedir( $thisDir ); rmdir( $strDir ); } [/php:1:6dbf914df4] ...tylko sprawdz czy wszystko dziala. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: skąd-inąd. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powyzsza funkcja nie dziala poprawnie, wiec problem jest nadal aktualny.
konkretniej rzecz biorac to mam problem z usuwanie katalogow przez FTP (funckja ftp_delete() usuwa pliki a ftp_rmdir() puste katalogi ), nadal nie mam tego algorytmu i nie wiem jak go napisac. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nadal nie mam tego algorytmu i nie wiem jak go napisac.
Widze, że nawet nie zajrzałeś do manuala, a chcesz żeby Ci ktoś pomógł. http://www.php.net/ftp_delete Tu w pierwszym komentarzu jest skrypt do rekursywnego usuwania drzewa katalogów. |
|
|
![]()
|
|
ja korzystam z manuala offlinowego, bo mam niestety polaczenie z netem przez modem.
dzieki ,o to chodzilo !!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:45 |