![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem kompletnie zielony z javascriptu.
A mianowicie mam taki skrypt w pliku time.js:
a wstawiam go do strony w tabelce pomiędzy <td></td> przez: i kompletnie nie wiem czemu mi nie działa... -------------------- --->> www.itis.pl <<---
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo zapomniałeś wywołać funkcji time.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to coś nie działa kompletnie nie wiem jak to zrobić, moze mi ktoś napisać kod, który by wyświetlał mi w czasie rzeczywistym odliczanie 30 sekund do pokazania sie przycisku Nowa wiadomość ?
Chce mieć taki efekt jak to jest np. na rapidshare.com gdy chcemy ściągnąć jakiś plik to czekamy jakiś czas który nam sie cały czas zmiejsza do 0 i potem zamiast niego wyskakuje link do pliku. HELP! -------------------- --->> www.itis.pl <<---
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to coś nie działa kompletni A jak może działać, skoro nie wywołałeś funkcji, która za wszystko odpowiada?Otwórz konsolę błędów i sprawdź, gdzie przeglądarka raportuje problem dla stronie z tym skryptem. Gotowców możesz szukać na Google, zamiast próbować nas wykorzystywać. |
|
|
![]()
|
|
Już kombinowałem z wywołaniem funkcji i poprawiłem to, ale nadal nie chce działać tak jak bym sobie tego chciał - czyli:
cała strona znika tzn. robi się biała, a po lewej na górze cały czas pisze "Nową wiadomość możesz napisać za 30 sek.", a jeśli chodzi o gotowce i google to juz troche z nich kozystałem bo ten kod niewiadomo co jest na nich oparty i zapewniam cię, że jak mi znajdziesz gotowy skrypt, który będzie odpowiadał moim wymaganiom i będe go rozumiał to będziesz spokojnie mógł grać w totolotka i liczyć na duża wygraną. A co do konsoli błędów to nie ma w niej ani jednej wzmianki o jakimś błędzie w skrypcie na stronie. ;] Ten post edytował Ermes 7.03.2007, 15:08:12 -------------------- --->> www.itis.pl <<---
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
hehe, ten document.write(...) ci psuje sprawe
Kod var czas = 31; function time() { if (czas > 0) { czas--; } if (czas==0) { alert('ok');//document.write("<input name=refresh type=submit value=\"Nowa Wiadomość\">"); } else { //document.write("Nową wiadomość możesz napisać za "+czas+" sek."); alert(czas); setTimeout("time()", 1000); } } To na poczatek. Później wpisuj tekst do diva a nie do dokumentu ps: i popraw tytul na mowiacy cos o problemie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:21 |