![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bawie sie troszke w PHP, ale na razie w podstawach. Chcialem sobie wziasc jakis ambitniejszy projekt zrobic zeby miec motywacje do nauki
![]() Wymyslilem sobie stronke ktorej czescia ma byc obsluga emaila na zdalnym serwerze (np skrzynka na wp.pl). Skrypt powienin odbierac poczte i dac mozliwosc jej odbierania oraz wysylania. - Jak trudny bylby taki skrypt? (widzialem ze wysylanie moze byc dosc prosto zrobione uzywajac php mailer, ale co z odbieraniem) - Czy ktos ma jakies rzeczy ktore moglby pomoc? (robil wczesniej i zna stronki, ma pomysl jakich rzeczy mialbym szukac, jakim funkcjom przygladnac sie dokladniej) ---------------------- ps. do wszelakich spamiarzy poradami z cyklu 'zobacz na google' czy 'RTFM' --> nie czytajcie nawet tego posta |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
co do wysyłanai to pomoze ci klasa phpmailer
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~nitro18 następnym razem zanim odpiszesz to najpierw przeczytaj co już zostało napisane. Przecież ~volvox juz sam wspomniał o PHPMailer.
~volvox napisanie odbierania nie jest trudne. Po prostu troszkę żmudne, żeby było dobre. Pisałem kiedyś klienta poczty i nie było to jakoś specjalnie skomplikowane. Materiały, które Ci pomogą: IMAP, POP3 and NNTP Functions Webcity :: Piszemy klienta poczty e-mail w PHP PHP solutions 2004/02 PHP 5 XML i programowanie obiektywne (w tym numerze był artykuł "Klient poczty elektronicznej" dostępny w sieci za darmo w wersji pdf. Może gdzieś jeszcze znajdziesz) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no dobrze, ale ja mam pytanie bo ja tez kiedyś pisałem klienta ale mi nie wyszło a chodzi czy można przy połączeniu pop3 lub imap wyświetlić wiadomość HTML, gdy ona tak jest ustawiona? Czy można powiedzieć ile jest załączników i dąc je userowi je do downloadu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) czy można przy połączeniu pop3 lub imap wyświetlić wiadomość HTML, gdy ona tak jest ustawiona? Można, trzeba trochę popisać, bo nie jest to oczywiste, ale też nie bardzo trudne.Czy można powiedzieć ile jest załączników i dąc je userowi je do downloadu? Zadaj konkretne pytania to dostaniesz odpowiedzi ![]() Zresztą odpowiedzi masz w podanych przez mnie linkach (przede wszystkim w artykule na webcity) Ten post edytował mike_mech 6.03.2007, 16:14:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 08:18 |