![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Wałcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co zrobić by serwer http:\\www.za.pl includował pliki??
Bo jak na razie nie chce Ten post edytował Smeagol123123 5.03.2007, 18:53:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wylacz kompuer i idz pograc w pilke
<zart> na jakim serwerze pokaz kawalek kodu nie ma tu jasnowidzow p.s popraw tag w tytule bo ci zamkna topic -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Wałcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli co mam zmienić?
![]() Na serwerze za.pl A oto fragment w php:
---------------------- Jeśli chcemy dać kod na forum umieszczamy go w odpowiednich tagach BB Code, tym razem poprawiłem, ale na przyszłość proszę się do tego stosować. --- ~strife |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest coś takiego jak znacznik w BBCode który pozwala bardziej czytelnie wklejać kod a dokładniej [php ] [/php ]. I powiem szczerze ze zamiast if'ów zrobiłbym switch bo jest bardziej wygodny i czytelny. a do tematu dodaj na początku [PHP].
-------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]()
|
|
Ale jak??
Bo nie wiem jak ![]() Ten post edytował Smeagol123123 5.03.2007, 18:06:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz ja jestem średnim bardzo programistą ale jest cos tak wspaniałego jak manual php i naprawde go polecam. Nie mysl że to jest miejsce w które wysyła sie lamy, bo dzięki manualowi niejeden programista zaoszczędził sobie wiele czasu. Masz tam wszystko doskonale opisane a wielu uzytkowników nawet daje własn eprzykłady użycia opisanych tam funkcji. Reasumując to najlepszy podręcxznik do PHP jaki istnieje na świecie
![]() Oto adres: http://pl2.php.net/manual/pl/control-structures.switch.php -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
|
|
![]()
|
|
Dzięki!!
Nie znałem tego A jak z tym topikiem, bo nie wiem o co chodzi? |
|
|
![]()
|
|
na początku tematu dajesz znacznik [php]. Poprostu musisz zedytować tytuł tematu. Twój temat to:
Nie działa mi strona na serwerze. Co robić? a powinno być: [php] Nie działa mi strona na serwerze. Co robić? i staraj sie by tytuł był bardziej jasny, bo ten jest poprostu tragiczny.... Ten post edytował Luke_Star 5.03.2007, 18:22:13 -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
|
|
![]()
|
|
nie wiem gdzie edytować ten tytuł??
a switch też nie działa ![]() to jak z tym tytułem?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spoko mam... To co mam robić?? Ten switch też nie działa!!! Ten post edytował Smeagol123123 5.03.2007, 18:32:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast $HTTP_GET_VARS uzywa sie tablicy $_GET, jesli nadal nie dziala to sprawdz nazwy zmiennych, albo zrzuc sobie tablice ktora powinna odebrac przeslane dane, jesli jest pusta to znaczy ze zle cos robisz przy wysylaniu. Na poczatek radze sobie sprawdzic wielkosc liter w nazwach zmiennych i plikow
Cytat To co mam robić?? jak sie skonczy dobranocka, to mozesz np wkleic kod zrodlowy ktory nie dziala i przede wszystkim napisac CO nie dziala, bo wrozek tu nie maCytat Ten switch też nie działa!!! Wspieramy Cie!!!-------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
To akurat się zgadza. A dobranocki nie oglądam
![]() A to fragment:
Ten post edytował Smeagol123123 5.03.2007, 19:02:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co jezeli zmienna $_GET['strona'] nie bedzie wyslana?
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Używam takich linków:
<a href=index?strona=costam>LINK</a> Na dysku na wirtualu działa, a na serwerze za.pl nie. Robię coś źle?? Nie wiem poradźcie Ten post edytował Smeagol123123 5.03.2007, 19:14:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę na Przedszkole. Nie ma sensu pisać kilkanaście takich klamer w switch przy includowaniu pliku. Lepiej skorzystać z tablic albo w tej sposób:
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
tak strife to najlepszy i najwygodniejszy sposób, aczkolwiek nie wiadomo czy w pełni zrozumiały dla smeagola (skoro nie wiedział o istnieniu manuala). Bardziej nas interesowało w pełni strukturalne i łatwe do przyswojenia rozwiazanie.
-------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
|
|
![]()
|
|
Chciałem to zrobić trochę inaczej...
TO nie dokońca mi odpowiada, bo chciałem ze względu na tekst w zmiennej przypisać pliki z różnych folderów. PS. Luke_Star mam neta od 4 dni... A PHP uczę się od misiąca, ale to rozumiem ![]() Ten post edytował Smeagol123123 5.03.2007, 19:38:03 |
|
|
![]()
|
|
NO coz w takim wypadku życze powodzenia
![]() -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
|
|
![]()
|
|
A jakieś dobre darmowe?
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NO coz w takim wypadku życze powodzenia ![]() Co to ma wspólnego z tematem ? Jeśli takimi uwagami masz zamiar się dzielić to rób to przez PW. ![]() Cytat TO nie dokońca mi odpowiada, bo chciałem ze względu na tekst w zmiennej przypisać pliki z różnych folderów. Hmm ...
![]() Smeagol123123 - Jest temat o hostinach tam pisz, nie róbmy tutaj totalnego OT. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:36 |