![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Jestem bardzo początkującą programistką, która dopiero zaczyna poznawać PHP. Ale do rzeczy. Na swojej stronie wykorzystywałam dostosoway do swoich potrzeb skrypt, który wysyłał wiadomość do użytkownika. Mail miał postać htmla z grafikami w tle. Od pewnego czasu przy próbie wysyłania wiadomości pojawia się błąd: Warning: mail() [function.mail]: Bad parameters to mail() function, mail not sent. in mailing.php in line 282 Po dłuższej walce dowiedziałam się że mącą nagłówki. I na tym moje dowiadywanie się zakończyło. Może ktoś z Szanownych Kolegów / Koleżanek "rzucając okiem" na poniższy kawałek kodu doszuka się błędu.
Linia 282: mail($mailTo, $mailSubject, $body, $headers); Pozdrawiam Anika |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed linią w której używasz funkcję mail() (w twoim przypadku jest to 281) wstaw:
Kod echo 'mailTo: ' .$mailTo. ', mailSubject: ' .$mailSubject. ', body: ' .$body. ''; W ten sposób zobaczysz jakie zmienne są puste, w twoim przypadku widać że pusta zmienna to ,,$mailTo". Dziękuję, Babcia@Stefa -------------------- Środowisko testowe (desktop) - Gedit, lighttpd, sftp, rsync, xfce4-terminal, chromium, firefox4 | System: Gentoo ~x86
O'Neill - serwer WWW @ lighttpd, links, nano, rsyncd, sftpd | System: Debian ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale o parametry są niewłaściwie ... upewnij się czy wszystkie są łańcuchami znaków
w każdym bądź razie błąd na pewno nie jest w nagłówku wiadomości Bo chodźbyś nie wiadomo jakie bzdury tam napisała to i tak ci się wyśle |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 17:30 |