![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki fragment kodu i chcialem zrobic ze jak uzytkownik w polu typ (w bazie mysql) (jest to 3 pole w bazie) ma numerek 2 to mu sie wyswietli ten "a href" a ten ktory ma numerek 1 to "to jest dla admina". I to mi nie dziala... Prosze o pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to jest 3 pole w tabeli uzytkownicy to pobierając dane z tablicy $row, powinniśmy zaczać liczyć od 0 a nie od 1. Czyli w tym kawałku kodu wystarczy zamienić $row[3] na $row[2].
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli dobrze zakumkałem (zakładam że $row zawiera tylko jedną linię z bazy) to kolumna ma nazwę typ to:
jeżeli inaczej to:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a myslisz ze jak ja liczylem ?
dziala, ale jak teraz to zrobic zeby mi to zapamietywalo, bo jak przejde do innej podstrony i pozniej do niej powroce to juz jest jakby bylo tylko dla uzytkownikow |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj sesji albo cookie albo jednego i drugiego.
|
|
|
![]()
|
|
a moze mi ktos pomoc jak to dokladnie zapisac?
|
|
|
![]()
|
|
Poczytaj w manualu o sesjach.
W skrócie. $_SESSION jest zmienną superglobaną (jest zapamiętywana pzrez serwer i nie znika po zmianie strony)
|
|
|
![]()
|
|
cos mi to nie dziala...
to jest przykladowo jakas podstrona
mnie chodzi zeby ten napis dla admina nie znikal, bo ja zamiast tego mam link w menu i on znika ;/ |
|
|
![]()
|
|
Linia: 20 ~ rozumiem że gdzieś wcześniej pobierasz dane i towarzysz tablice $row? Bo jeżeli chodzi Ci o
to gdy $row['typ'] nie będzie równa 2 to wywali ci nic. dla sprawdzenia doaj sobie
Linia 33 ~ co chciałeś zrobić tu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Nie jestem orzeł w PHP ale echo służy do "drukowania" a
to nie zmienna najwyżej funkcja. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:34 |