![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wie ktoś może jak wybrać bazę danych na serwerze 110mb.com?
Tutaj mój plik:
Łączy się z bazą danych, ale zwraca błąd: Nie znalazłem bazy: Access denied for user 'trudny_user'@'localhost' to database 'trudny_mysql' 1044 Dane są dobre. Co robić? :/ -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
localhost ,uzytkownik,hasło , nazwa bazy danych , brakuje ci czegos:) , dokładnie to nazwy bazy danych
mam problem z mailerem na tym serwerze , nie obsługuje , najwiekszy problem mam z tym ze zewnetrznych tez nie obsługuje , sprawdzalem na o2, wp,onecie , biore pod uwage filtr antyspamowy , ale gmail powinien chodzić, nie dziala i tu sie zdziwilem bo nigdy nie bylo problemu , na innych serwerach nie występował ten bład, połaczenie z smtp działało jak nalezy, czy ktos wie jak rozwiazac ten problem ? ( sory za zasmiecanie twojego tematu ale rozmiawiamy o tym samym serwie i nie chce zakladać nowego tematu) oto źródło zmartwienia : Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to smtp.gmail.com:25 (Unknown error) in /www/110mb.com*************/htdocs/mailer/class.smtp.php on line 105 Ten post edytował varg 3.03.2007, 14:20:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To mówisz, żeby po haśle dać nazwę bazy? spróbuję, chociaż ja się uczyłem, żeby wybierać mysql_select_db(). Dzięki
![]() A co do zaśmiecania tematu, to nie ma problemu, bo też jestem ciekaw, czy można jakoś skrypt napisać, żeby wysłać mail'a. bo chyba o to się pytasz? Chyba, że nie skumałem ![]() Niestety, dopisałem nazwę bazy do mysql_connect(), ale po wykonaniu pierwszego pliku "No database selected" :/ . Daj mi najlepiej plik, jak Ty się łączysz i wybierasz ![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a to czytałeś?
http://www.110mb.com/support/index.php?_m=...id=22&nav=0 -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
Jak pisałem, dane mam dobre (nazwa bazy, użytkownika i hasło, host też). Najlepiej, jak ktoś by mi podał całe polecenie, jeżeli w moim jest błąd. ;/
-------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do połączenia z bazą korzystam z Adob podaje co mam w configu ,
<?php require_once('adodb/adodb.inc.php'); $db = NewADOConnection('mysql'); $db -> Connect("localhost", "******", "*******", "narilvatar_1"); $ADODB_FETCH_MODE = ADODB_FETCH_ASSOC; $gamename= "Narilvatar"; $gamemail = "narilvatar@o2.pl"; $gameadress = "***"; $adminname = "*****"; $adminmail = "******l"; ?> |
|
|
![]()
|
|
Masz funkcje zdefiniowane pewnie w tym pliku adodb.inc.php, więc go też wklej, jak możesz
![]() już mnie denerwuje to, że sobie normalnie nie mogę bazy wybrać mysql_select_db(), jak na Apachu :\ -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdziłem jakie dane trzeba podać:
login: nazwakonta_uzytkownik hasło: jak przy logowaniu baza: nazwakonta_baza najpierw w panelu administracyjnym konta trzeba utworzyć bazę danych i użytkownika i nadać mu prawa do tej bazy! przykład:
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 02:43 |