![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, jestem początkującym (bardzo początkującym) php'owcem.
Chciałbym napisać skrypt, który pozwoli mi po zalogowaniu edytować plik txt, który znajduje się na serwerze. Oczywiście chciałbym zapisać te zmiany no i na końcu żeby plik był widoczny na stronie (mam na myśli jego zawartość). Z tym ostatnim umiem sobie poradzić, ale co do dwóch pierwszych rzeczy to nie mam pojęcia jak się do nich zabrać ![]() Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
W manualu wszystko ladnie opisane
fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual fread" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual fwrite" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
a ja proponuje: file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ![]() -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:03 |