![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam arkusz exel o następującej konstrukcji: ![]() Tam gdzie są białe pola to należy wpisać dane, czyli wiek, waga, płeć, wzrost, i HRmax (Tmax w klasie). Chcę ten arkusz przerobić na klasę php i móc ją wykorzystywać na stronie. Stanąłem jednak w martwym punkcie:
Jak rzucicie okiem na gif to zauważycie, że podzielony jest on na 3 części: trening, zawody, pulsometr (utworzyłem 3 funkcje obsługujące te 3 strefy). Nie wiem jednak teraz jak potraktować te powtarzające się elementy jak trucht, owb1 itd. Czy stworzyć na początku klasy kolejne właściwości, czy też określić je w inny sposób. Kolejne moje pytanie dotyczy określenie zakresu procentowego np. że trucht to jest zakres między 50 a 60% Tmax. Czy poszczególne zakresy odnośnie kolejnych klas liczyć w tych klasach, czy też stworzyć osobną klasę wylicz () i tam to zrobić?? Może macie jakieś inne pomysły na rozwiązanie tego ![]() pozdrawiam Ten post edytował primo 1.03.2007, 17:54:46 -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat: Tematyka i zasady panujce na forum PHP PRO
Cytat Dyskusje prowadzone tutaj powinny dotyczyć raczej strategii pisania aplikacji, metod rozwoju i podnoszenia elastyczności. Preferowanymi tematami są takie, które są wystarczająco kontrowersyjne aby prowadzić do dłużych dyskusji. Należy unikać poruszania konkretnych, drobnych kwestii. Na tego typu pytania jest miejsce na forum php. ---------- Strzalek: wystarczy zaraportowac. Przenosze: PHP PRo --> PHP -- dr_bonzo -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, niedopatrzenie. Proszę o przeniesienie. Widzę że nikt nie garnie się do pomocy. Może za trudne ![]() Zastanawiam się ciągle nad tymi funkcjami Trening, Zawody, Pulsometr. Mają jakieś cechy wspólne: trucht, owb1, wb2, wb3, wt. Czy lepiej ifami określić co jest co czy ten sposób uznacie za odpowiedni:
-------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Nie do końca jestem w stanie zrozumieć problem, nie mając dostępu do wzorów i sposobu przeliczeń takiego arkusza.
Zrobiłbym to jednak chyba mniej więcej w taki sposób.
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:37 |