![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
działam nad serwisem gearsofwar.pl - wszystko stoi na systemie joomla plus integracja z vbulletin. Z początku ten CMS wydawal sie przyjazny i prosty, z czasem jednak wyszło wiele problemów.. Nie mam zamiaru dłużej korzystać z joomli - chciałbym zmienić silnik serwisu. Co polecacie? Funkcje których potrzebuję, to: pisanie newsów, artykułów, rejestracja użytkowników, prawa dla użytkowników, download, galeria, ogólnie chodzi o CMS który dobrze sprawdzi się na stronie informacyjnej o grze - tu Gears of War. Potrzebuję jeszcze do tego wszystkiego forum, bądź integracji z jakimś popularnym (najfajniej gdyby był to vB). Najważniejszą kwestią w doborze systemu CMS jest układ graficzny strony, który ma zostać niezmieniony, przerobiony wyłącznie pod inny system. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
cmsów jest jak włosów na mej głowie, a kudłacz ze mnie tęgi. cmsa aby dopasować do swoich potrzeb, trzeba nad nim spędzić pareset godzin. najlepiej napisz swój silnik to zawsze najlepsze wyjście dla indywidualistów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Bardzo chętnie bym to tak rozwiązał, jednak obecnie wkraczam w tajniki języka php, przez co napisanie takiego silnika zajęłoby mi zbyt wiele czasu, a potrzebuję teraz czegoś przynajmniej na pierwszy rok
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
cmsy były omawiane nie raz, ale joomla jest wydaje mi się dobrym systemem. możną ją połączyć z popularnym skryptem forum phpBB, ale pewnie z vBulletin też tylko coś robiłeś nie tak, że nie działa (tak to zrozumiałem)
|
|
|
![]()
|
|
Mi joomla z vB działa bez problemów, integracja działa poprawnie, wszystko jest Ok.
Joomle chce zmienic, gdyz system mi zupelnie nie odpowiada.. potrzebuje czegoś bardziej intuicyjnego i prostego, jednak równie funkcjonalnego - przynajmniej w tych kwestiach o których wspomniałem w pierwszym poście |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprawdopodbniej chcesz zmianiac Joomle bo nie jestes w stanie jej dopasowac do swoich potrzeb.
To jest naprawde dobry system, tylko trzeba mu poswiecic troche czasu i dopasowac pod siebie. Masz racje z tym ze nie jest do konca intuicyjny, ale uniwersalne i dobre rozwiazani poprostu nie istnieja. Zawsze cos odbywa sie kosztem czegos. Jesli nie pasuje Ci to jak jest zorganizowany admin panel to inna historia a jesli brakuje Ci poprostu jakis funkcjonalnosci to zlap PHP, zakumaj konstrukcje Joomli i do roboty. Za pol roku bedziesz mial to czego chcesz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy Joomla jest do wykorzystania komercyjnego [strona firmowa] za free (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) a jak nie to co z większych cmsów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
google -> licencja joomli i wiesz wszystko.
jeżeli bronicie się tak przed joomla zamówcie sobie wykonanie cms'a u programisty |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 7 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taaaa, albo wystarczy napisanie modułu lub komponentu do mambo/joomla np. przeze mnie ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:52 |