![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chodzi o to jak na mojej stronie wyświetlic jakiś fragment innej strony? Fragment który sie zmienia. Np. notowania akcji. Aby tylko dane wybranej akcji wyświetlić na stronie. Gdzieś czytałem że tak sie da, w jakiejś książce czy gazenie, ale nie moge tego znaleźć z góry dzieki za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierasz strone, wyciagasz interesujace Cie dane i wyswietlasz. Mozliwosci masz kilka: fopen, socket, curl.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc zrobiłem takie coś, ale jaki dać "wzór" żeby wyświetlało kurs tej akcji?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym sie najpierw rozejrzal czy serwis ktory trzyma takie informacje nie udostepnia jakiegos wygodnego API do takich zabiegow (tak jak np. serwisy pogodowe czy banki). Wtedy zamiast skrobac ekran mozna prosto i przyjemnie poprosic zewnetrzny system o dane.
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Można jeścniej? Jestem pczątkujący i nie bardzo wiem o co chodzi. ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 5 Dołączył: 29.03.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobrać stronę możesz przy użyciu np. file-get-contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, oczywiście jeśli serwer posiada allow_url_fopen na ON. Potem już tylko przy użyciu pregów wyciągasz to co cię interesuje.
-------------------- Blog | Strona www | wicia.pl
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 5 Dołączył: 29.03.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@TOOmy
API, potem zobacz na stronie z której chcesz pobrać informację czy ona takowe posiada. Ale z tego co widziałem http://www.gpw.com.pl/ nic takiego nie ma. -------------------- Blog | Strona www | wicia.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:27 |